Over LOOS

LOOS is jouw nieuwe verpakkingsloze winkel. Hier kan je boodschappen halen zonder nutteloze verpakkingen mee te moeten nemen. Want waarom gebruiken supermarkten in deze tijd nog zoveel (plastic) verpakkingen? Bij LOOS kies jij zelf hoe je jouw producten mee wilt nemen. Heb je een leeg potje, een bakje of doe je het liever in een zakje? Het kan allemaal!

 

We rijden rond in Utrecht met de Silo, een gigantische omgebouwde fiets met 54 verschillende dispensers en schepbakken. Deze zijn gevuld met de lekkerste producten. We rijden vaste routes en hebben daarnaast ook een pop-up winkel. Spoor al je buren aan om samen met jou de verpakkingsloze boodschappen te halen en zo besparen we met zijn allen een heleboel afval! 

Samen gaan we LOOS!

De LOOSers

Jiske_hoofd
Jiske de Jong
Oprichter
Laurens_hoofd
Laurens Kok
Oprichter
Saskia_hoofd
Saskia IJpema
Oprichter

Onze kernwaarden

Verpakkingsloos

Nederlanders verbruiken gemiddeld zo’n vier plastic (voedsel)verpakkingen per dag.* Dat is omgerekend dus 1460 verpakkingen per persoon per jaar. Hoewel het onderzoek uit 2019 komt, is het plastic probleem anno 2022 nog steeds heel groot. Zie bijvoorbeeld dit artikel van de NOS, geplaatst op 17 nov. 2021 

 

Bij LOOS vul je je eigen potjes, bakjes en zakjes. Zo komen er geen onnodige verpakkingen aan te pas, die je weer weg moet gooien. Hieronder een voorbeeld wat de impact van LOOS zou kunnen zijn: 

 

Stel je eens voor dat LOOS 100 vaste klanten heeft. Als deze klanten door bij ons boodschappen te doen twee plastic verpakkingen per dag besparen, bespaart dat al 73.000 verpakkingen per jaar. Kan jij je voorstellen hoeveel we wel niet kunnen verminderen als je vervolgens al je boodschappen bij LOOS doet?

Transparant

Wij denken dat wij als bedrijf beter kunnen groeien en sterker kunnen staan als wij open zijn en met jullie kunnen delen. Dit gaat over onze successen, maar ook over tegenslagen, dingen waar wij tegenaan lopen en de normale gang van zaken. Zo hopen wij ook feedback te kunnen ontvangen om vervolgens tot mooiere resultaten te komen.

 

Als je vragen of opmerkingen hebt, of je bent geïnteresseerd in hoe wij bepaalde keuzes maken, schroom niet om ze aan ons te stellen bij de Silo of om een mailtje te sturen naar info@loosutrecht.nl. We proberen je dan zo goed mogelijk te antwoorden!

Duurzaam

Naast ons doel om plastic verpakkingen te verminderen, proberen we ook op het gebied van bedrijfsvoering duurzaam te werken. Kleine alledaagse zaken waar je als bedrijf rekening mee kunt houden. Een aantal voorbeelden hierin zijn het kiezen van een duurzame bank, bewuste en makkelijk composteerbare visitekaartjes, het gebruik van zo veel mogelijk tweedehands materialen voor de opbouw van de Silo en tweedehands bedrijfskleding. Je kunt echter niet altijd alles helemaal perfect doen en daar zijn we ons ook van bewust. Ook hier zullen we transparant in zijn.