LOOS zoekt nieuwe partner!

Datum

Datum

Datum

LOOS zoekt nieuwe partner!
LOOS zoekt nieuwe partner!

Bijna drie jaar geleden is het alweer, dat wij LOOS inschreven bij de KVK en onze missie om plasticverbruik tegen te gaan officieel begon. Sindsdien is er ongelofelijk veel gebeurd en zijn we heel erg ver gekomen met LOOS. Van een enkele dispenser met pepernoten op onze vrachtfiets zijn we nu doorgegroeid naar ruim 150 verschillende producten op onze nieuwe elektrische bus. We staan met LOOS aan de vooravond van een enorm belangrijke fase voor ons bedrijf. LOOS verschuift van experimenteren naar het perfectioneren van ons concept en het vergroten van onze operationele schaal.

De fase van pionieren, proberen en prototypen maakt plaats voor een nieuwe fase met uitdagingen op het gebied van financiering, marketing, optimalisatie, het opbouwen van een solide businesscase en vele andere spannende taken. Met al deze uitdagingen kwam bij ons het besef dat dit ook het moment is dat wij ons team moeten uitbreiden. LOOS heeft behoefte aan nieuwe energie en frisse inzichten, aan nieuwe kennis en ervaringen. Na drie jaar zijn wij nog steeds tot op het bot gedreven om van LOOS een groot succes te maken, maar met deze nieuwe fase hebben we daar versterking bij nodig. En misschien zoeken we daarvoor wel naar jou!

Wat je gaat doen? Dat kunnen wij ook heel slecht voorspellen, en dat is precies wat het startup-leven zo leuk maakt. Geen dag is hetzelfde, en je takenpakket is enorm breed. Wat we in ieder geval al wel kunnen zeggen is dat je hoe dan ook met de kar op pad gaat. Dit houdt onder andere in: marktdagen, vaste routes rijden en op bestelling rijden. Op slechte dagen is dat nat, koud en donker waardoor je zeker tegen een stootje moet kunnen. Daarentegen heb je op de goede dagen het allerleukste (en het meest belonende) werk in de wereld. Je maakt een praatje met onze lieve en warme vaste klanten waar je snel een band mee opbouwt, leert nieuwe mensen (en plekken in Utrecht) kennen en hoort geregeld klanten onderling elkaar ontmoeten of bijpraten. Dit allemaal met een muziekje buiten in de zon terwijl je ook nog eens werkt aan een mooiere wereld. Je andere dagen zal je doorbrengen op ons kantoor in de Alchemist, waar al het werk achter de schermen plaatsvindt (en natuurlijk onze borrels). Je takenpakket hier zal sterk afhangen van waar je interesses en ervaring liggen, maar waar we heel graag versterking in zouden krijgen zijn onder andere marketing en sociale media, financieringsaanvragen en het voorbereiden op serieuze schaalvergroting.

Jij:

 • Wilt je carrière besteden aan het creëren een mooiere, schonere en socialere wereld.
 • Bent minimaal twee dagen per week beschikbaar (het liefst meer)
 • Bent pro-actief, zeer stressbestendig, flexibel beschikbaar, oplossingsgericht en communicatief vaardig.
 • Beschikt over een rijbewijs B
 • Deelt onze normen en waarden over het belang van duurzaamheid in de kern van ons bedrijf.
 • Bent sociaal ingesteld, je maakt makkelijk een praatje met mensen, spreekt makkelijk mensen aan en gaat dus op een gezellige manier om met onze klanten. Ook vind je netwerken geen probleem.
 • Hebt vaardigheden en ervaring die voor een startup erg waardevol zijn.
 • Kan goed zelfstandig dingen voor elkaar krijgen. Je hebt geen baas die je gaat vertellen wat je moet doen, dat moet je zelf verzinnen.

Wat bieden wij:

We bieden je een plek aan in ons jonge, dynamische en toegewijde team. Je wordt echt onderdeel van de kern van LOOS, je krijgt een plek aan tafel en praat mee over de koers van LOOS, beslist mee in strategische beslissingen en viert mee met onze successen. LOOS is ook een plek om persoonlijke interesses te verkennen, daarin geven we elkaar altijd de ruimte. Oh en trouwens, we zijn ook heel gezellig!

Belangrijk om te weten:

 • Wij zijn nog niet kapitaalkrachtig genoeg om onszelf een salaris uit te keren, dat geldt ook voor onze huidige partners. We betalen onszelf uit in aandelen, deze spaar je op basis van je gewerkte uren. Je wordt dus echt mede-eigenaar van LOOS, maar je moet er wel op rekenen dat je de komende tijd geen inkomen vanuit LOOS gaat halen. Hoelang het gaat duren tot dat verandert kunnen wij helaas ook heel slecht inschatten, dat kan heel snel gaan, maar kan ook zo nog een jaar duren. Denk er dus over na hoe je in je eigen levensonderhoud kan voorzien, en hoeveel dagen je dus onbetaald werk kan doen als je het moet combineren met een eventuele bijbaan. Dit verschilt bij de huidige partners ook per persoon, afhankelijk van ieders financiële situatie.
 • Werken bij een startup is fantastisch, maar kan ook enorm stressvol zijn. Je staat zelden echt helemaal uit, je werk stopt niet als je naar huis gaat, want je blijft altijd over je bedrijf nadenken. Dat kan een behoorlijke impact hebben op je privéleven, daar moet je op voorbereid zijn.
 • Er zijn opties om je in te kopen in het bedrijf, maar als je daar niet de financiële middelen voor hebt, laat dat je niet tegenhouden. Als het een goede match is komen we daar wel uit.
 • Deze oproep gaat specifiek om LOOS, niet om PUUR&LOOS. Je komt dus (waarschijnlijk) niet in de winkel te staan en praat daar dan ook niet mee.

Wat te doen bij interesse:

Stuur voor 21 februari je CV en motivatiebrief op naar info@loosutrecht.nl. Afhankelijk van hoeveel reacties we krijgen bepalen we tegen die tijd hoe het vervolgproces er uit gaat zien. Je hoort hoe dan ook van ons terug voor 26 februari. Wil je meer weten of een keer bellen om eens te kletsen? Stuur dan een mailtje naar laurens@loosutrecht.nl en/of jiske@loosutrecht.nl , dan neemt een van hen contact met je op.

meer
updates

Fantastisch, nu ben je altijd op de hoogte!

Je ontvangt één keer per maand een nieuwsbrief met al het laatste LOOS nieuws :)

Fantastisch, nu ben je altijd op de hoogte!

Je ontvangt één keer per maand een nieuwsbrief met al het laatste LOOS nieuws :)