nieuwsbrief oktober

Datum

Datum

Datum

nieuwsbrief oktober
nieuwsbrief oktober
Uitnodiging feestelijke opening PUUR & LOOS
Zaterdag 14 oktober opent PUUR & LOOS haar deuren van 11:00u tot 17:00u! Kom je dit met ons mee vieren?!De opening zal om 11:00u plaatsvinden, maar de gehele dag is de winkel open en zal het feest zijn tot 17:00u. Dus neem je potjes, bakjes én vrienden mee en kom samen met ons de nieuwe verpakkingsvrije bio kruidenier van Utrecht bewonderen!
Uitleg rooster en bestellingen
Zodra de winkel is geopend, dus de week vanaf 16 oktober, stoppen we met de Vredenburgmarkt omdat dit in de buurt van de winkel is. Kom je dus altijd op de Vredenburgmarkt op woensdag? Dan kan je vanaf dan ook gewoon naar de winkel toekomen!  
Daarnaast starten we weer met een vaste route op de zaterdag omdat we de nieuwe kar dan klaar hebben. (Nieuwe kar = meer producten!) Hier komt t.z.t. nog een informatiemail over. Aangezien we de nieuwe website dan ook (hopelijk!) klaar hebben vervangen we de markt woensdags door het rijden op bestellingDe reden dat we kiezen voor bestellingen is omdat er op onze reguliere routes af en toe stops voorkomen die de ene week heel goed lopen en waar de andere week niemand aanwezig is. Dit maakt het lastig om rendabel te zijn. Aangezien we toch zekerheid nodig hebben proberen we het op deze manier. Daarnaast merken we dat we een aantal vaste klanten niet meer zien bij de markten en hopen we het zo makkelijker te maken om iedereen weer te kunnen voorzien!

Hoe werken de bestellingen?
Je bestelt LOOS in een tijdsslot en op een door ons uitgekozen plek bij jou in de buurt. Wij rijden de kar dan naar die plek waar je nog steeds de vrijheid hebt om zelf je potjes te komen tappen. Ben je flexibel in de tijd waarop wij langs kunnen komen? Dan is er geen minimumafname. Wil je ons specifiek binnen een bepaald uur langs hebben? Dan vragen we een minimumafname van €50,-. Deze minimumafname hoef je gelukkig niet alleen te halen. Het bedrag geldt namelijk per stop. Dus heb je minder nodig dan kan je ons samen met je straat en buren bestellen en zo kom je al snel tot het bedrag! (Degene die ons bestelt is wel verantwoordelijk voor het bedrag)

Note: we beginnen met een proef. Mochten we merken dat de afnamebedragen te laag blijven, dan zijn we genoodzaakt om er voor alle bestellingen een minimumbedrag aan te hangen. Het is dus nog steeds goed om al je buren mee te nemen! Dan is de kans ook heel groot dat we er een vaste stop van kunnen maken 🙂
Meldingen motjes
We vinden het vervelend dat er een aantal meldingen zijn geweest over voedselmotjes in de producten. Helaas komt dit nu eenmaal wat sneller voor bij biologische producten. Hoewel we er hier achter de schermen alles aan doen om het te voorkomen, willen we jullie ook voor thuis wat tips meegeven: 
 Bewaar de producten in goed afgesloten en stevige verpakkingen van bijv. glas of blik. De motjes kunnen zich namelijk door karton, papier en plastic heen bijten.
– Check alle producten goed op draadjes. Zie je witte draadjes in het eten? Gooi het product dan weg en denk ook aan het weggooien van de vuilniszak.- Maak de voorraadkost grondig schoon. Motjes kunnen zich goed vermaken aan bijv. kruimels. Een tip: eerst met azijn afnemen en vervolgens met zeepsop.- Mocht het gebeuren dat er iets in een product van LOOS zit, gooi het dan weg en kom gratis een nieuw (schoon) potje vullen van hetzelfde product. Geef daarnaast ook aan ons door om welk product het gaat en wanneer je deze hebt gekocht.
Draag bij aan de verbetering van LOOS
Drie studenten van de minor Marketing voor duurzame oplossingen aan de Hogeschool Utrecht zijn bezig met een onderzoek om ons (bestel) proces te verbeteren. Het doel van het onderzoek is om het doen van verpakkingsloze boodschappen voor iedereen makkelijk te maken. Hiervoor zijn de studenten opzoek naar acht tot twaalf mensen die open staan voor een interview over het huidige proces en hoe dit beter kan. Dit interview zal 20-30 minuten duren en kan online of fysiek plaats vinden. Lijkt het jou leuk om bij te dragen aan de ontwikkeling en verbetering van LOOS? Meld je dan aan via deze link en dan nemen de studenten contact met jou op! De interviews moeten uiterlijk voor 22 oktober afgenomen worden.
Alvast bedankt namens LOOS en de studenten!

* Uw gegevens zullen beschermd blijven en de antwoorden zullen anoniem bewaard worden.

meer
updates

Fantastisch, nu ben je altijd op de hoogte!

Je ontvangt één keer per maand een nieuwsbrief met al het laatste LOOS nieuws :)

Fantastisch, nu ben je altijd op de hoogte!

Je ontvangt één keer per maand een nieuwsbrief met al het laatste LOOS nieuws :)